Emma Coopman

Emma is een muzikale en levenslustige dame die met haar stem, keltische harp, diatonische accordeon en expressie de wereld tegemoet treedt. Haar interesses liggen vooral bij folk- en oude muziek. Als tiener speelde ze, al dan niet als gastmuzikante, in diverse folkbands. Later volgde ze een conservatoriumopleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven voor klassieke zang.
Momenteel speelt en zingt Emma in haar balfolk projecten Emmarilin en Fyndus, zingt ze in het muziektheater Mirage en is freelance zangeres o.a. bij het ensemble oude muziek Currende. Solo trekt ze er op uit om diverse festivals, feesten en plechtigheden op te luisteren.

https://emmacoopman.be/

Adelheid

Glatt

Adelheid Glatt studeerde viola da gamba bij Wieland Kuijken met wie ze later ook talrijke concerten speelde en opnames maakte. Ze gaf les aan het conservatorium in Den Haag en trad op in vele Europese landen, Zuid-Afrika en Japan. Nog later richtte zij, samen met haar man Andreas Glatt, het platenlabel ACCENT op. Na een omweg ( ze was tussendoor professionele keramiste) vond ze de weg terug naar haar instrument. In 2021 richtte ze het ensemble CONSORTO ETEREO op.

Jan

Devlieger

Jan Devlieger behaalde diploma’s in harmonie, contrapunt en fuga, en ook meestergraden in blokfluit en klavecimbel. Hij is actief als blokfluitist, klavecinist, continuospeler, concertinleider, publicist en componist. Hij maakte Cd-opnames solo op klavecimbel en met zijn eigen ensemble Les Goûts-Authentiques. Jan Devlieger geeft les aan het Stedelijk conservatorium van Brugge en de muziekacademie van Deinze. Hij geeft ook de cursus stemmen en begeleidingspraktijk klavierinstrumenten aan de School of Arts in Gent. Jan Devlieger componeert in oude muziekstijlen met publicaties bij o.m. Edition Offenburg en schrijft programmabijlages voor concerten in de Singel.
https://www.jandevlieger.be/

Het kerntrio van het ensemble wordt telkens uitgebreid al naargelang van het programma.
Zo speelden reeds mee met het ensemble:
Johanna Lambrechts, Jasper Bärtling-Lippina, Christine Lejeune, Liam Fennelly, Piet Stryckers, Rebecca Lefevre, Bart Roose, Linde Demunck, Jole De Baerdemaeker, Peyman Kafshdoozha.